Kimmy Reef

Sopraansaxofoon

Kimmy Reef studeerde in 2006 af voor de studie klassiek saxofoon docerend musicus (1ste fase) bij Johan van der Linden aan het conservatorium in Enschede. In 2008 studeerde ze aan ditzelfde conservatorium af voor haar saxofoonstudie uitvoerend musicus (2de fase), eveneens bij Johan van der Linden en voltooide ze ook de studie harmonie en fanfare directie bij Hennie Ramaekers.

Tijdens haar studie saxofoon volgde ze verschillende masterclasses bij o.a. Guy Goethals, Phillip Geiss, John Sampen, Ties Mellema en Hans de Jong.

Kimmy maakt als sopraan saxofoniste deel uit van het Samoen Saxofoonkwartet en speelt bij Wilhelmina Glanerbrug. Verder is ze werkzaam als saxofoondocent bij Muziekschool ‘De Sleutel’ in Losser en verzorgt ze saxofoonlessen bij de Vriezenveense Harmonie en bij verschillende muziekverenigingen in de gemeente Dinkelland. Ook is zij dirigent van de Dr. Schaepmanharmonie in Tubbergen, fanfare St. Henricus in Rossum, fanfare ‘De Harmonie’ in Vroomshoop en het saxofoonorkest van het Stedelijk Orkest in Borne. Ze is met enige regelmaat als solist of invaller te horen bij diverse (harmonie)orkesten en ensembles in het gehele land. Zo heeft zij geremplaceerd bij onder andere de KoninklijkeMilitaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Tot 2009 maakte ze deel uit van het roemruchte Ricciotti ensemble.

Kimmy